Historie


Warning: Missing argument 1 for dan(), called in /home/gdk/gattenbf.dk/admin/class/web_class.inc.php on line 715 and defined in /home/gdk/gattenbf.dk/admin/class/com_class.inc.php on line 20

Vi har modtaget denne tekst fra Bertel Bavngaard, som er født og opvokset i Gatten.

 

På tirsdag 1. august er det 60 år siden, at min far, skovrider Johs. Th. Bavngaard, flyttede fra embedsboligen på Gatten Skovvej, som det hedder i dag. Samme dag fyldte han 70 år og kunne altså være fyldt 130 år. Blot som en nærmest historisk konstatering, eftersom der næppe er nogen tilbage, som husker fars – og vores – tid. Poul Arne , ved besked med familiens fortid, men han er jo flyttet. Jeg er den sidste af fem søskende, nu 86 år, og havde jo en fortid som mangeårig aktør i medieverdenen, især Aalborg Stiftstidende. Var for resten med til den aften år tilbage, da Vesthimmerlands Museum orienterede ved jeres værtskab og havde opstillet en museumsvogn i de forskellige landsbyer. Og så var jeg med til byvandringen, som gik forbi bl.a. stedet, hvor Laurits havde savværk, og hvor jeg længe før, gennem 1930erne,  legede med Carl Jacobsens Ernst, der senere blev fodermester på Hvanstrup. Gennem mere end 30 år havde min  kone og jeg  Lunden Skov i Overlade, den gamle klosterskov til Vitskøl, som blev solgt i 1984, men som jeg fotsat har lidt med at gøre, fordi den ny ejer bor i København. Jeg gik i Gatten skole hos lærer Johs. Bork fra 1938 til 1943, da jeg begyndte at rejse med toget til Aars kommunale Borger og Realskole, hvorfra jeg kom til Rungsted Statsgymnasium  1947-1950.
 
Familien har to urnegravsteder på Flejsborg kirkegaard, ligesom mine forældre sten år tilbage blev flyttet fra Aalborg og står nær muren bag kirken.
 
 

Warning: preg_replace(): Unknown modifier '/' in /home/gdk/gattenbf.dk/admin/class/com_class.inc.php on line 10